vrijdag 31 mei 2024

VS staat in geheim aanvallen op Rusland toe

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Oekraïne in het geheim toestemming gegeven voor het gebruik van Amerikaanse wapens op Russisch grondgebied. Het zou specifiek gaan om Russische doelen in de buurt van de Oekraïense stad Charkiv. Dat melden internationale media waaronder persbureaus AP en Reuters op basis van een anonieme Amerikaanse functionarissen.

'De president heeft onlangs zijn team opgedragen ervoor te zorgen dat Oekraïne Amerikaanse wapens kan gebruiken voor tegenvuurdoeleinden in Charkiv, zodat Oekraïne kan terugslaan als Russische troepen hen aanvallen of zich voorbereiden om ze te raken", zei de Amerikaanse functionaris tegen nieuwssite Politico.

Dat betekent dat Oekraïne nu door de Amerikanen geleverde wapens, zoals raketten en raketwerpers, mag gebruiken om richting Charkiv gelanceerde Russische raketten neer te schieten. Ook troepen die zich net over de Russische grens bij de stad verzamelen, of Russische raketwerpers die bommen lanceren richting Oekraïens grondgebied mogen nu worden aangevallen met Amerikaanse wapens.

Bron: NOS

Geen opmerkingen: