woensdag 8 mei 2024

Aanval op Fransen in Oekraïne 'onvermijdelijk'

De Franse president Emmanuel Macron.
Rusland accepteert het niet als Frankrijk troepen stuurt om mee te vechten met de Oekraïners. Woordvoerster Maria Zacharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt vandaag dat Franse soldaten in Oekraïne worden gezien als legitieme doelen om aan te vallen.
'Dat is onvermijdelijk. Het is mij duidelijk dat Frankrijk daarvan al het bewijs heeft gezien', aldus Zacharova. Om er aan toe te voegen dat er al meerdere Franse staatsburgers zijn gedood of gewond geraakt in Oekraïne. 

Gisteren riep het ministerie de Franse ambassadeur al op het matje na een herhaalde opmerking van president Emmanuel Macron dat hij zijn soldaten wil inzetten als sprake is van een Russische doorbraak aan het front en Oekraïne om hulp vraagt. 

Later kwam er kritiek vanuit Parijs op de Russische handelwijze om via hun ambassades druk uit te oefenen op bondgenoten van Oekraïne. Nadat de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron in Kyiv verklaarde dat Oekraïne met de door zijn land geleverde wapens militaire doelen in Rusland mag aanvallen. De ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk kreeg daarna op de kop van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Bron: Oekrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: