zaterdag 18 mei 2024

Oekraïne zwaar benadeeld door aanvalsverbod

Het Institute for the Study of War (ISW) vindt dat het niet toestaan van het beschieten van Rusland met Westerse wapens de mogelijkheden van Oekraïne aanzienlijk beperkt om zichzelf te verdedigen tegen de Russische agressie. Dat geldt met name voor de situatie in het noorde van de provincie Charkiv. 

Russische troepen kunnen zich in alle rust voorbereiden en voldoende wapens bijeen brengen om Oekraïne aan te vallen. Ook kunnen ze vanaf Russisch grondgebied vliegtuigen laten opstijgen met glijbommen en raketaanvallen op Oekraïense legerposities. 

Met name de glijbommen die met precisie burgerdoelen raken maken veel slachtoffers. De stad Charkiv lijdt dagelijks onder Russische aanvallen. Vanmiddag nog raakten vijf mensen gewond, waaronder twee kinderen. In de belaagde stad Vovtsjansk werd vanmiddag een 60-jarige vrouw gedood. Vier oudere inwoners raakten gewond. In het dorp Oekrajinske bij Vovtsjansk raakte een 59-jarige man gewond.

Bronnen: Oekrajinska Pravda, ISW, foto: Openbaar Ministerie Charkiv

1 opmerking:

Anoniem zei

Het wordt hoogste tijd dat Oekraïne ook gewoon vol kan inzetten op aanvallen IN Rusland ook als daar bij burger slachtoffers zullen vallen.