maandag 20 mei 2024

Oekraïne meldt vanochtend escalatie aan front

De situatie langs de frontlijn is sinds vanochtend geëscaleerd met vanochtend voor half elf al meer dan dertig gevechtshandelingen, een raketaanval en een luchtaanval van de Russen. In de provincie Charkiv wist het Oekraïense leger een Russische aanval bij het dorp Staritsja af te slaan. De situatie is onder controle, meldt de generale staf. Er zouden extra troepen zijn ingezet op een aantal plaatsen. 

Er waren gisteren 140 vuurgevechten tussen de Russische en Oekraïense troepen, vijf Russische aanvallen met in totaal zes raketten en 55 luchtaanvallen waarbij in totaal 79 glijbommen werden gebruikt. Ook zouden de Russen 1.066 aanvalsdrones hebben ingezet. Oekraïense posities en dorpen zouden meer dan 4.000 keer zijn aangevallen.

In de provincie Charkiv zijn volgens de opgave van de Oekraïense generale staf 261 Russische soldaten zijn gedood of gewond zijn geraakt. Ook zouden de Russen 40 wapens en militaire voertuigen zijn kwijtgeraakt, waaronder drie tanks, een pantserwagen en negen artilleriesystemen. Langs de hele frontlijn verloor het Russische leger gisteren 1.400 soldaten.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: