zaterdag 4 mei 2024

Bezetter dreigt met afnemen baby's in Loehansk

Zwangere vrouwen die bevallen in een ziekenhuis in het door Rusland bezette deel van de provincie Loehansk krijgen te horen dat hun kind van ze wordt afgenomen als tenminste een van de ouders niet de Russische nationaliteit heeft. De maatregel geldt vanaf komende maandag, volgens gouverneur Artem Lishohor van de provincie Loehansk.

Als dit waar is, dan is hier sprake van genocide, constateert het Institute for the Study of War (ISW). In het Genocideverdrag van de Verenigde Naties uit 1951 wordt het opleggen van maatregelen om geboortes tegen te gaan bij een nationale, etnische of religieuze groepering omschreven als genocide, volkerenmoord.

De Russische bezetters blijven doorgaan met het indoctrineren van de Oekraïense jeugd. Op 1 mei kondigde de 'volksrepubliek Loehansk' aan dat wordt gewerkt aan een nieuw lesboek waarin de geschiedenis van de provincie Loehansk wordt gerussificeerd. 

Een dag later meldde de door de Russen benoemde gouverneur van het bezette deel van de provincie Zaporizja aan dat 200 kinderen mee hadden gedaan aan militair-patriottisme spelen van twee Russische jeugdbewegingen in de steden Berdjansk en Melitopol.

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: 24baby.nl

Geen opmerkingen: