maandag 13 mei 2024

Bouwen fortificaties Vovtsjansk een 'hels karwei'

Burgemeester Tamaz Gambarasjvili van Vovtsjansk zegt dat er wel degelijk fortificaties zijn aangelegd om zijn stad tegen Russische aanvallen te beschermen, maar dat het een hels karwei was vanwege de aanhoudende Russische beschietingen. 

'We hebben ze gebouwd, we blijven ze bouwen en versterken. Maar de situatie was en is heel erg moeilijk, omdat de stad zo dichtbij de grens ligt. Ik dank de aannemers en iedereen die meegeholpen met de aanleg van de fortificaties, want het is uitermate gevaarlijk om te werken terwijl je onder vuur ligt', zegt Gambarasjvili in een interview met Radio Svoboda. 

Op de vraag of de voorbereidingen op een Russische aanval afdoende zijn geweest antwoordt de burgemeester dat 'het misschien toch niet goed genoeg' is geweest. 'Nadat Vovtsjansk in september 2022 werd bevrijd van de Russen is de stad anderhalf jaar lang voortdurend beschoten met mortieren en artillerie. Daarom zeg ik het nog maar eens: Vovtsjansk ligt maar vier kilometer van de grens.'

President Volodimir Zelenski inspecteerde begin vorige maand de verdedigingslinies en versterkingen langs de grens in de provincie Charkiv. Hij constateerde toen dat de verdedigingslinies langs de 1.100 kilometer lange frontlijn 'over enkele maanden' af zouden zijn. Op sommige plaatsen is dat voor 98 procent het geval.

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: generale staf Oekraïne

    Geen opmerkingen: