donderdag 2 mei 2024

Russen in 'gehaktmolen' bij strijd om Tsjasiv Jar

De Russische troepen blijven Tsjasiv Jar en de dorpen Bohdanivke en Ivanive  in de directe omgeving aanvallen vanuit de lucht en met artillerie. Ze doen dat al een week lang, maar volgens de Oekraïense legerwoordvoerder Nazar Voloshin tot dusver zonder succes. 

De Russen gooien alles wat ze hebben in de strijd, wat tot grote verliezen leidt, zowel in mankracht als materieel. Voloshin spreekt van 'gehaktmolen aanvallen', waarbij gebruik wordt gemaakt van onder meer golfkarretjes en motorfietsen. Tsjasiv Jar ligt hoger dan het omliggende gebied. Als ze het inmiddels volledig verwoeste stadje in handen krijgen, dan kunnen ze van daaruit Kostjantinivka, Droezhkivka, Slovjansk en Kramatorsk beschieten.

De Russische troepen proberen nog steeds het Siverski Donetsk-Donbaskanaal over te steken, maar de legerwoordvoerder zegt dat ze daar nog altijd niet zijn geslaagd. Gisteren zouden vier pogingen zijn gedaan om Tsjasiv Jar volledig onder Russische controle te krijgen, vanmorgen was er opnieuw een poging.  

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: