vrijdag 24 mei 2024

Raketaanval vernielt communicatiecentrum Krim

Een Oekraïense raketaanval op een knooppunt van de Russische communicatie in de stad Aloesjta op de bezette Krim heeft gisteren volgens de verzetsgroep Atesh gezorgd voor 'aanzienlijke schade aan de apparatuur'. Ook zouden er veel slachtoffers zijn. Het Telegramkanaal Krimse Wind maakt melding van de vernieling van een hoge militaire zendmast in Semidvirja, drie kilometer oostelijk van Aloesjta. 

De zendmast was voor de bezetting van het schiereiland in gebruik bij het Oekraïense leger. Atesh zegt dat bij de aanval ook de commandopost van het communicatienetwerk is vernield, maar daarover is verder weinig bekend. Krimse Wind zegt dat het communicatiecentrum geraakt is door minstens zes door de Verenigde Staten geleverde ATACMS-raketten. Ook zouden gebouwen op het complex zijn geraakt waar zich op dat moment 'hoge militairen' bevonden.

De door Rusland aangestelde gouverneur Sergej Aksjonov zei gisteren al dat twee doden waren gevallen - 'omstanders' - bij de raketaanval in de regio Simferopol. Er zou ook schade zijn toegebracht aan 'leegstaande' bedrijfsgebouwen in de buurt van Aloesjta. 

Bron: The Kyiv Independent, foto: Krimski Veter/Telegram

Geen opmerkingen: