woensdag 22 mei 2024

Echtpaar komt om door Iskander-raket op huis

Bij een Russische aanval op het dorp Rih is gisteravond laat een echtpaar om het leven gekomen toen hun door een ballistische Iskander-raket werd getroffen. Het gaat om een man van 52 en zijn 46-jarige vrouw. Hun 10-jarig zoontje raakte gewond bij de aanval. Rih ligt vlakbij de stad Pokrovsk in de provincie Donetsk waar hevig gevochten wordt. 

De generale staf van het Oekraïense leger spreekt zelfs van de hevigste gevechten langs de hele frontlijn. Gisteren voerden de Russische troepen bij Pokrovsk 37 aanvallen uit. 'De vijand deed vijftien pogingen om vanuit Otseretine terreinwinst te boeken in de richting van Novooleksandrivka, Kalinove, Prohres en Jevhenika. Ook blijven de Russen proberen om door onze verdediging heen te breken in en bij Novoselivka Persha, Sievierne en Natajlove.'

Ook in de provincie Charkiv blijft de situatie ernstig. De Russische troepen probeerden tot tienmaal toe om het Oekraïense leger te overrompelen. Ze deden daarbij zes pogingen om dichterbij Liptsi te komen, maar vielen ook aan op de lijn Pletenivka-Vovtsjansk. 

Volgens de Oekraïense generale staf blijft de situatie gespannen in en bij Staritsja, waar een aanval bij Novaja Tavolzjanka werd afgeslagen. Ook vallen de Russen nog steeds aan vanuit Boehroevatka.

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: Openbaar Ministerie Oekraïne

Geen opmerkingen: