maandag 20 mei 2024

Stroomvoorziening blijft nog lang zorgelijk

Omdat het warmer wordt zijn deze week geen stroomonderbrekingen nodig in de avond en 's ochtends, maar de Oekraïners moeten er alvast rekening mee houden dat ze zowel deze zomer als in de komende herfst en winter er wel mee te maken krijgen. 

Algemeen directeur Volodimir Koedritski van netwerkbeheerder Oekrenergo zegt dat industriële bedrijven en huishoudens vanavond vanaf 18.00 tot middernacht nog wel te maken krijgen met stroomonderbrekingen omdat er simpelweg te weinig elektriciteit voorhanden is om ze allemaal te bedienen. 'Maar vergeleken met afgelopen week is het weer ons deze meer welgezind met hogere temperaturen. Daarom hopen we het zonder stroomonderbrekingen voor de huishoudens te kunnen doen.'

'Onder de huidige omstandigheden blijven we geregeld stroomonderbrekingen houden, ook voor de huishoudens. Dat duurt totdat we de schade hebben hersteld. Dat gaat maanden duren, als er tenminste niet meer aanvallen komen op onze energievoorziening. Er is grote schade aangericht aan onze elektriciteitscentrales', aldus Koedritski.

Zaterdag en zondag was er geen stroomuitval, met op zondag alleen problemen in de provincies Poltava en Charkiv. 

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: