zaterdag 25 mei 2024

Oekraïne duwt Russen terug in noorden Charkiv

Het Oekraiense leger duwt de Russische troepen in het noorden van Charkiv terug naar de grens en heeft daar op sommige plaatsen succes mee. Dat meldt de generale staf vanochtend. In de provincie Charkiv werden tien Russische aanvallen bij Liptsi, Tiche en Vovtsjansk afgeslagen.
De situatie is onder controle, aldus de Oekraïense legerleiding. Honderd Russische soldaten werden gedood of raakten gewond. Vier artilleriesystemen van de Russen werden beschadigd.

Gisteren waren er 90 gevechtshandelingen langs de hele frontlijn, waarbij de Russen proberen om hun overwicht in manschappen, wapens en luchtsteun uit te buiten. Het Russische leger vuurde daarbij drie raketten af en voerde 33 luchtaanvallen uit met in totaal 47 glijblommen. Ook werden 224 aanvallen gedaan met 'kamikaze' drones. Er zou zo'n 2.200 maal geschoten zijn op Oekraïense posities.

Bij de stad Koepjansk werd opnieuw hevig gevochten. De Russen boekten terreinwinst bij Petropavlivka en Ivanivka. Dertien pogingen om het stadje Tsjasiv Jar te naderen werden afgeslagen. Ook bij het door de Russen bezette Avdiivka werd gevochten. 

Bij Pokrovsk blijft het Russische leger proberen om bij Otsjeretine door de Oekraiense verdediging te breken. Ze hadden daarmee ten oosten van Jevhenivka enig succes. Dat ging wel ten koste van grote Russische verliezen, met 58 gedode en 182 gewonde soldaten. Ook werden drie tanks van ze vernield. 

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: