woensdag 29 mei 2024

Trump zou Moskou bombarderen als president

Tijdens een ontmoeting met Republikeinse donoren heeft Donald Trump (77) gezegd dat hij 'Moskou en Peking zou bombarderen' als hij president was. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post. In de aanloop naar de presidentsverkiezingen in november zit Trump regelmatig samen met Republikeinse donoren om hen te overtuigen miljoenen te investeren in zijn verkiezingscampagne. Tijdens de bijeenkomsten heeft de ex-president het onder meer over onderwerpen zoals buitenlands beleid, inflatie en immigratie.

Volgens de krant deed Trump tijdens één van de events een opvallende uitspraak over het conflict tussen Oekraïne en Rusland enerzijds en China en Taiwan anderzijds. De Republikein suggereerde dat hij als president Moskou gebombardeerd zou hebben na de invasie van Oekraïne in februari 2022. Ook Peking zou volgens Trump een Amerikaanse aanval mogen verwachten als het Taiwan binnenvalt. 'De uitspraak verraste veel donoren', aldus The Washington Post.

Trump heeft al meermaals beweerd dat hij de oorlog in Oekraïne 'in 24 uur' zou kunnen oplossen als hij president was. In april schreef de ex-president nog op zijn socialmedia-platform Truth Social dat het voor de Verenigde Staten van belang is dat Oekraïne de oorlog wint. 'Waarom kan Europa niet evenveel geld als ons geven om een land in nood te helpen', vraagt Trump zich af.

Bron: AD.nl

Geen opmerkingen: