zaterdag 4 mei 2024

'Russische verliezen gaan fors toenemen'

De Britse militaire inlichtingendiensten verwachten dat de Russische verliezen in  Oekraïne de komende twee maanden fors gaan toenemen. Nu al zijn er veel doden en gewonden onder de Russische soldaten. Afgelopen maand stond het gemiddelde op 899, volgens de Britten zijn 800 dagen na het begin van de oorlog al 465.000 soldaten buiten gevecht gesteld - gesneuveld of zodanig gewond geraakt dat ze niet meer in staat zijn om te vechten.

Dat de verliezen de komende weken gaan toenemen, baseren de Britse militaire inlichtingendiensten op de verwachting dat de Russen volop in de aanval gaan. 'Na de verovering van Avdiivka hebben ze het eerst een tijdje wat rustiger aan gedaan.' Rusland gooit zoveel mogelijk manschappen en wapens in de strijd. 'Deze massale aanvallen gaan waarschijnlijk nog de gehele oorlog door. Ze zullen op de lange termijn de slagkracht van het Russische leger aantasten.'

In de eerste dagen van mei verloor het Russische leger volgens een opgave van de Oekraïense generale staf al 3.560 soldaten, een daggemiddelde van 1.186 gesneuvelde en gewonde soldaten. Ook werden in die drie dagen 54 tanks vernield.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: