maandag 29 augustus 2022

Zware explosies in steden Mikolajiv en Cherson

De inwoners van de stad Mikolajiv, zo'n 40 kilometer ten noordwesten van Cherson, moeten voorlopig in de schuilkelders blijven. Gouverneur Vitali Kim meldt dat het centrum van de stad wordt beschoten door het Russische leger. 'Blijf in de schuilkelders, want er worden nog steeds raketten afgevuurd', waarschuwt hij de inwoners. Er zouden slachtoffers zijn.

Ook in de door de Russen bezette stad Cherson zijn vanmiddag zware explosies gehoord. Het is niet duidelijk welke doelen hier worden aangevallen. Vanmorgen vroeg is wel een commandopost van het Russische leger aangevallen. Inmiddels heeft het Oekraïense leger bevestigd dat het langverwachte offensief is begonnen om Cherson te bevrijden.

De Russische bezetter in Nova Kachovka, een stad aan de oostkant van de Dnepjr op korte afstand van Cherson, heeft opdracht gegeven voor een evacuatie. Het Oekraïense leger blijft voortdurend aanvallen uitvoeren op de Antonivkabrug en de veerdienst er pal naast, waardoor het onmogelijk is om daar de Dnjepr over te steken.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: