zaterdag 13 augustus 2022

Oekraïense leger vernielt laatste brug over Dnjepr

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.
Het Oekraïense leger heeft de laatste brug vernield die de Russen konden gebruiken voor het bevoorraden van de naar schatting 25.000 soldaten die op de westoever van de rivier Dnjepr bevinden nabij de stad Cherson. Het gaat om de brug bij de waterkrachtcentrale van Kachova. Eerder al werden de Antonovskibrug en de spoorbrug ernaast bij aanvallen vernield, zodat ze onbruikbaar werden. De Russen gebruiken nu een pontje naast de Antonovskibrug. 

De Russische troepen zitten klem tussen enerzijds het water van de Dnjepr en anderzijds het langzaam maar zeker oprukkende Oekraïense leger. Gisteren werden ook nog eens enkele Russische munitiedepots en belangrijke infrastructuur in de provincie Cherson gebombardeerd.
Het Oekraïense verzet voert ondertussen met regelmaat aanvallen uit op Russische militairen en Oekraïense collaborateurs die een referendum voorbereiden over een eventuele aansluiting van de provincie Cherson bij Rusland.

In de Donbas probeert het Russische leger steeds meer voet aan de grond te krijgen. Er waren gisteren aanvallen ten oosten van de stad Siversk en zowel noordoost als zuidoost van de stad Bachmoet. Ook waren er aanvallen ten zuidwesten en noordwesten van de stad Donetsk.

Bronnen: Ukrinform, Institute for the Study of War (ISW)

Geen opmerkingen: