vrijdag 5 augustus 2022

Kyivstar: geen roamingkosten tot eind dit jaar

Mobiele telefoonaanbieder Kyivstar verwacht dat abonnees in het buitenland nog zeker tot eind dit jaar voor lokaal tarief naar familie of vrienden in Oekraïne kunnen bellen. Dat zegt algemeen directeur Oleksandr Komarov van Kyivstar in een interview met het persagentschap Interfax. Hij wil graag dat dataroaming voor Oekraïners in de landen van de Europese Unie geschrapt blijkt voor zolang de oorlog duurt, maar dat is afhankelijk van de bereidwilligheid van buitenlandse providers.  

Volgens Komarov beginnen er barstjes te komen in de solidariteit van buitenlandse providers met de Oekraïners. 'Wij zien het als onze sociale verantwoordelijkheid, maar sommige collega's in het buitenland willen de inkomsten uit de roaming terug of ze vragen hun eigen regering om compensatie voor gederfde inkomsten.' 

In maart waren bijna 3 miljoen abonnees van Kyivstar naar het buitenland vertrokken, nu zijn dat nog altijd tussen de 1,3 en 1,4 miljoen die vooral verblijven in Polen, Duitsland en Tsjechië. Daarvan profiteert 80 à 90 procent van het tijdelijk schrappen van de roamingkosten. 

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: