vrijdag 19 augustus 2022

'Bevrijding Krim staat hoog op Oekraïense agenda'

Oleksii Danilov.
Het verjagen van de Russen van de door hen geannexeerde Krim staat volgens secretaris Oleksii Danilov van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad hoog op de Oekraïense agenda. Hij roept de Oekraïners die nu nog samenwerken met de Russen op om informatie te geven over militaire doelen op het schiereiland. Dat kan de rechter straks milder stemmen als ze zich na de bevrijding van de Krim moeten verantwoorden, aldus Danilov.

Dinsdag 9 augustus werden minstens negen vliegtuigen vernield bij explosies op de Russische vliegbasis Saki op de Krim. Afgelopen dinsdag ging een munitieopslag bij het dorp Maiske de lucht in en bliezen saboteurs de spoorlijn tussen Azovske en Roz'izd op. Gisteravond kwam de Russische luchtafweer in actie tegen drones bij de stad Kertsj en de vliegbasis Belbek nabij de marinehavenstad Sebastopol.

Ook vanavond wordt op sociale media melding gemaakt van luide explosies nabij Sebastopol. Het is nog onduidelijk wat er aan de hand is. Oleg Krioetsjov, adviseur van de door Rusland aangestelde premier van de Krimrepubliek, zegt dat de luchtafweer vanavond in actie kwam bij de stad Yevpatroiia, zo'n 70 kilometer noordelijk van Sebastopol.

Bronnen: Ukrajinska Pravda, Twitter

    Geen opmerkingen: