vrijdag 12 augustus 2022

Britse minister: 'Russische invasie is mislukt'

Minister Ben Wallace.
De Russische invasie in Oekraïne is in alle opzichten mislukt. Tot deze conclusie kwam de Britse minister van Defensie Ben Wallace gisteren in een toespraak op de internationale donorconferentie in Denemarken. Rusland wilde Oekraïne overrompelen en de regering van president Volodimir Zelenski omver werpen. Dat is niet gelukt, terwijl het Westen Oekraïne onverminderd steunt met wapenleveranties. 

'Het is ontzettend belangrijk dat iedereen weet dat er nog steeds gevochten wordt in Oekraïne, dat er nog steeds slachtoffers vallen onder zowel de burgerbevolking als onder de Oekraïense soldaten'', aldus Wallace. Hij sprak het vertrouwen uit in een Oekraïense overwinning. 'Het ziet er niet naar uit dat het Russische leger er nog in slaagt om Oekraïne te verslaan.
Er worden steeds nieuwe doelen gesteld. Nadat ze hun invasie, die drie dagen zou moeten duren mislukte, hebben ze zich nu gefocust op delen van het zuiden en oosten. Met alleen maar grote verliezen aan mankracht en materieel tot gevolg.'

De donorconferentie voor Oekraïne bracht bijna 1,5 miljard euro op.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: