vrijdag 12 augustus 2022

McDonald's wil terug in Kyiv en West-Oekraïne

McDonald's wil de komende maanden weer restaurants openen in Kyiv en het westen van Oekraïne. Die beslissing volgt op verzoeken van personeel in het door Rusland binnengevallen land om weer aan het werk te kunnen, zegt internationaal directer Paul Pomroy. McDonald's sloot in maart, kort na de Russische inval, al zijn 109 fastfoodrestaurants in Oekraïne. Het bedrijf betaalde de lonen van de ruim 10.000 werknemers wel door, zegt Pomroy.

Het bedrijf heeft nog niet aangegeven hoeveel van die vestigingen weer open kunnen. Het gaat vooral om restaurants in het westen en rond hoofdstad Kyiv. Andere bedrijven zijn daar volgens Pomroy al veilig heropend.

'De terugkeer van een geweldig Amerikaans bedrijf is allereerst een signaal voor het internationale bedrijfsleven over de mogelijkheden om actief te zijn in Oekraïne, ondanks de oorlog", schreef minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Koeleba in een reactie op Facebook. Hij waarschuwt wel dat het nog even kan duren voor de restaurants daadwerkelijk weer open gaan. 


Bron: AD, foto: Kyiv Post

Geen opmerkingen: