woensdag 10 augustus 2022

Zelenski: 'Oorlog begon op Krim en eindigt daar'

De oorlog van Rusland tegen Oekraïne is in 2014 begonnen op de Krim en zal daar ook eindigen. Met de bevrijding van de Krim. Het valt onmogelijk nu te zeggen wanneer daar gebeurt, maar we doen er alles aan om dit voor elkaar te krijgen. Deze boodschap had president Volodimir Zelenski gisteravond voor zijn landgenoten. 

'Rusland heeft ons schiereiland, altijd een van de mooiste plekken in Europa om te verblijven, veranderd in een van de gevaarlijkste plekken in Europa. Rusland heeft op de Krim gezorgd voor grootschalige onderdrukking, milieuproblemen, economische stagnatie en oorlog', zei Zelenski in zijn dagelijkse videoboodschap.

Volgens de president zal de historie ons ooit leren hoeveel mensenlevens de Russische terreur heeft geëist. 'De Russische aanwezigheid op de Krim is een bedreiging voor de stabiliteit in Europa en zelfs wereldwijd. De Zwarte Zee is niet veilig zolang de Krim is bezet. Er is gen sprake van een stabiele en langdurige vrede in veel landen rond de Middellandse Zee zolang Rusland ons schiereiland als een grote legerbasis ziet.'

Zelenski wees er op dat de wereld door de Russische inval op 24 februari is gaan begrijpen dat een grote fout is begaan door Rusland in 2014 zijn gang te laten gaan.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: