zaterdag 21 maart 2020

Zeven nieuwe coronabesmettingen in de hoofdstad

In Kyiv zijn vandaag zeven nieuwe besmettingen met het coronavirus bevestigd. Daarmee is het totale aantal bevestigde besmettingen in de hoofdstad op tien gekomen, meldt burgemeester Vitali Klitsjko vanavond op het sociale netwerk Telegram. De nieuwe besmettingen zijn geconstateerd bij twee vrouwen, respectievelijk 29 en 39 jaar oud, en vijf mannen tussen de 31 en 50 jaar oud.

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het stadsbestuur besloten het openbaar vervoer met ingang van maandag bijna volledig plat te leggen. De metro ligt er op last van het kabinet al enkele dagen uit. Dat leidde tot overvolle bussen, ondanks de verplichting om maximaal twintig passagiers toe te staan. Alleen mensen met een pasje mogen nog gebruik maken van het openbaar vervoer. Het gaat met name om mensen die werken in de zorg.

Het parlementslid Sergiej Tsjachov blijkt besmet te zijn met het coronavirus. Ironisch genoeg merkte hij nog maar enkele weken geleden op ''dat het coronavirus alleen bestaat in de hoofden van de kabinetsleden''. Hij ligt nu met een longontsteking in een ziekenhuis. Ook topman Andriej Favorov van het energiebedrijf Naftogaz blijkt het virus te hebben. Hij heeft slechts milde verschijnselen en blijft voorlopig thuis.

Bronnen: 112.ua, Kyiv Post, Oekrajina Pravda

Geen opmerkingen: