dinsdag 24 maart 2020

Aantal coronabesmettingen gestegen naar 97

Het aantal mensen dat zeker besmet is met het coronavirus is gestegen naar 97. Er kwamen vanmorgen 13 gevallen bij in de provincie Tsjernivtsi. Volgens directeur Viktor Liashko van de Nationale Gezondheidsdienst gaat het vooral om mensen die in contact waren geweest met degenen waarvan al bekend was dat ze besmet waren met het coronavirus.

Intussen wordt ook duidelijk dat er mensen zijn die proberen om onder de verplichte quarantaine na een verblijf in het buitenland uit te komen. Onderminister Anton Herashtsjenko van Binnenlandse Zaken waarschuwt dat hij zo nodig laat controleren of iedereen zich aan de quarantaine houdt. Dat kan door het mobiele telefoonverkeer van iemand te volgen. ''Zoals ook al gebeurt in Zuid-Korea, Israël en Polen, waar de providers die opdracht hebben gekregen.''

Herashtsjenko noemt als voorbeeld van iemand die niet wilde meewerken de vrouw die vanuit Spanje op de luchthaven Borispil arriveerde en luidkeels te kennen gaf dat zij niet van plan was om zich aan de verplichte twee weken quarantaine te houden. Haar werd duidelijk gemaakt dat ze opgepakt kon worden en een boete krijgen tussen de 17.000 en 34.000 hrivna (564 en 1.128 euro).

Bronnen: Unian, 112.ua
BrUkraine's Health Ministry has provided its fresh report on COVID-19 in Ukraine, saying that the number of confirmed cases in the country is nearing 100. "At the moment of this briefing, the number of the confirmed cases is 97," Ukraine's Chief Medical Officer Viktor Liashko said on Tuesday afternoon, according to an UNIAN correspondent. He recalled that 11 new cases were registered in the past 24 hours. Ten of them are in Kyiv region and one is in Ternopil region. "Today, another 13 cases have been confirmed in Chernivtsi region," he said. "These are mostly the individuals who were in contact with previously confirmed cases, which we had 25 in that region," he added. As UNIAN reported earlier, as of 10:00 Kyiv time on March 24, there were 84 confirmed coronavirus cases in Ukraine.

Read more on UNIAN: https://www.unian.info/society/10929026-ukraine-health-ministry-s-fresh-report-on-covid-19-number-of-confirmed-cases-nearing-100.html

Geen opmerkingen: