zondag 8 maart 2020

Zelenski geeft Poetin nog tot december om de oorlog in Oost-Oekraïne te beëindigen

President Volodimir Zelenski heeft eeft zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin tijdens het overleg van de Normandische Vier in december nog een jaar de tijd gegeven om een eind te maken aan de oorlog in Oost-Oekraïne. In een interview met de Britse krant The Guardian zegt Zelenski dat hij het vredesoverleg gaat stoppen als er over een jaar nog altijd geen vorderingen zijn gemaakt.

''De tijd dringt'', zegt de Oekraïense president. ''We blijven praten, maar over een jaar moeten er toch spijkers met koppen worden geslagen. Langer wachten is zinloos.'' Inmiddels zijn alweer drie maanden verstreken.

''Ik ben niet van plan om mijn hele ambtstermijn van vijf jaar alleen maar bezig te zijn met praten over vrede in de Donbas.'' Volgens Zelenski leidt het hem ook te veel af van de binnenlandse problemen waarmee Oekraïne te kampen heeft. Over wat er gebeurt als Oekraïne weg loopt van de onderhandelingstafel merkt hij op dat er ''twee of drie plannen'' zijn om toch een eind te breien aan de oorlog.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: