donderdag 19 maart 2020

Stadsbestuur Kyiv wil metro toch weer laten rijden

Het stadsbestuur van Kyiv overweegt om de metro toch weer in gebruik te nemen. Gisteren was sprake van een grote verkeerschaos in de hoofdstad. Files, overvolle bussen, ondanks de door de autoriteiten opgelegde verplichting dat er maximaal twintig passagiers in een bus of tram mogen zitten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

''Het stilleggen van de metro heeft de stad opgezadeld met een enorm probleem. We moeten voldoen aan wat de regering ons heeft opgelegd, maar we kijken nu wel samen met andere grote steden hoe we de metro met de nodige restricties toch weer in gebruik kunnen nemen'', aldus gemeentesecretaris Volodimir Prokopiv. Behalve in Kyiv staan ook de metrotreinen stil in Charkiv en Dnipro.

Er wordt nu over gedacht om alleen mensen toegang tot de metro te geven die werken bij bedrijven en diensten die essentieel zijn voor de stad. ''We zitten nog met een ander probleem'', zegt Prokopiv. ''De helft van alle verpleegkundigen komt van buiten de stad. Ook zij moeten de metro kunnen gebruiken om naar hun werk te kunnen. We hebben ze hard nodig.''

De metro in Kyiv vervoert normaal gesproken 1,38 miljoen passagiers per dag. Dat is 42,5 procent van de 3,25 miljoen inwoners van de hoofdstad die dagelijks gebruik maken van het openbaar vervoer.

Bronnen: 112.ua, Wikipedia

Geen opmerkingen: