woensdag 4 maart 2020

Oekraïense soldaat gedood, vijf soldaten gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren om het leven gekomen bij een van de zeven aanvallen die de door Rusland aangestuurde rebellen deden op het leger. Vijf soldaten raakten gewond. De aanvallen van de rebellen waren gericht tegen legerposities bij de dorpen Sjirokine, Lebedinske, Zajtseve en Loehanske. Er werd geschoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en automatische geweren.

Volgens de separatisten in Donetsk voerde het Oekraïense leger maar liefst zeventien aanvallen uit op hun posities bij Zhabitsjeve, Troedovske, Staromichailivke, Sjachta Troedovska, het Volvo Center in Donetsk, Spartak, Signalne, Holmovski, Joezhne, Izovata en Sachanka. Het leger zou geschoten hebben met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweren.

De separatisten in Loehansk spreken van vijf aanvallen van het leger, gericht tegen hun posities bij Zolote-5, Donetski, Holoebovske, Logvinove, en Berezovske. Ook hier zou het leger gebruik hebben gemaakt van 82 en 120 millimeter mortieren, een granaatwerper en zware mitrailleurs. Ook zette het leger volgens de separatisten pantserwagens in.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: