donderdag 12 maart 2020

Corona: mogelijk vliegverbod Duitsland en Frankrijk

Het ministerie van Infrastructuur voert vandaag overleg met de vliegmaatschappijen over een verbod op vluchten van en naar Duitsland en Frankrijk. Minister Vladislav Krikliv heeft dat bekend gemaakt. Er zijn al geen vluchten meer van en naar Italië vanwege het corona-virus. Luchtvaartmaatschappij UIA maakte dinsdag zelf al bekend dat er minder Europese vluchten worden uitgevoerd. Vanaf vandaag zijn onder meer vluchten tussen Kyiv en het het Duitse Düsseldorf geschrapt. Er wordt nog wel op Amsterdam gevlogen door UIA. De luchtvaartmaatschappij zegt zo'n 2.000 vluchten te schrappen in de komende weken.

Gisteren maakte het kabinet bekend dat de komende drie weken alle universiteiten en (kleuter)scholen dicht zijn vanaf vandaag. Bijeenkomsten met meer dan 200 deelnemers zijn verboden, wat ook inhoudt dat de bioscopen en theaters voorlopig dicht zijn. Sportwedstrijden mogen doorgaan, maar zonder publiek. Veel grensovergangen zijn gesloten, slechts een kwart is nog open.

Officieel is er nog altijd maar één bevestigde besmetting met het corona-virus. Het gaat om iemand die in Italië is geweest, waar het virus inmiddels wijdvespreid is. Volgens onderminister Viktor Liashko van Volksgezondheid is ook een oudere man opgenomen in een ziekenhuis. Hij zou ziekteverschijnselen vertonen die lijken op het virus. De man kwam vanuit Polen naar Oekraïne.

Bronnen: Interfax, 112.ua, Unian

Geen opmerkingen: