maandag 23 maart 2020

Aantal besmettingen coronavirus loopt op tot 73

Het officiële aantal besmettingen met het coronavirus loopt nu snel op. Het ministerie van Volksgezondheid meldde gisteravond laat weer 26 nieuwe gevallen, waarmee het totaal op 73 is gekomen. De verwachting is dat het aantal in laboratoria vastgestelde besmettingen snel oploopt, zeker nu gisteravond vanuit China per vliegtuig een 250.000 testsets zijn aangekomen. Ook zijn er meer laboratoria waar de tests worden beoordeeld.

De meeste besmettingen zijn in de stad Kyiv en de provincie Tsjernivtsi. Van de 29 besmettingen met het coronavirus in de hoofdstad werden er 20 gisteren vastgesteld. In de provincie Tsjernivtsi zijn 25 mensen besmet. Hier viel ook één van de drie doden die inmiddels te betreuren zijn. Het virus werd inmiddels geconstateerd in de provincies Zjitomir, Ivan-Frankivsk, Kyiv, Ternopil, Lviv en Tsjerkasi. Het ministerie van Volksgezondheid pleit er inmiddels voor om de noodtoestand in het hele land uit te roepen. Nu is dat al in zeven provincies het geval.

Een vliegtuig van de Oekraïense luchtmacht kwam gisteravond vanuit China op het vliegveld Borispil aan met niet alleen 250.000 tests, maar ook met gezichtsmaskers voor medisch personeel, ontsmettingsmiddelen en beademingsapparatuur. De spullen worden in de loop van vandaag verdeeld over het hele land. Er volgen in de loop van deze week meerdere vluchten.

Bronnen: Unian, Interfax

Geen opmerkingen: