donderdag 5 maart 2020

Vier soldaten en twee burgers gewond, rebel gedood

Vier Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen. Volgens de separatisten in Loehansk werd een rebel gedood bij een tegenaanval van het Oekraïense leger, terwijl vanuit Donetsk het bericht komt dat twee burgers, een man en een vrouw, in het dorp Dokoetsjajevsk gewond raakten bij aanval van het leger met een antitankraket.

De rebellen deden gisteren zes aanvallen op legerposities bij de dorpen Krimske, Orichove, Mironivske, Sjemi en Travneve. Daarbij maakten ze gebruik van 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren. Volgens de legerleiding werd niet teruggeschoten.

Dat strookt niet met de melding van de separatisten in Donesk, want die hebben het over elf aanvallen van het leger op hun posities bij de luchthaven en de dorpen Alexandrivka, Holmovski, Zajtseve, Gagarin Collieri, Kroetja Balka en Dokoetsjajevsk. Er zou geschoten zijn met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweren.

De separatisten in Loehansk spreken van vier aanvallen met 82 en 120 millimeter mortieren, mitrailleurs en geweren, terwijl ook pantserwagens door het leger zouden zijn ingezet. De aanvallen waren gericht tegen rebellen bij het dorp Nizhneje Lozovoje en de buurtschappen Kalinove en Froenze.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: