woensdag 18 maart 2020

Rebellen vallen tienmaal aan, twee soldaten gewond

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.
Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. De rebellen voerden tien aanvallen uit met 82 en 120 millimeter mortieren, antitankraketten, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren. Doelwit waren de legerposities bij de dorpen Pavlopil, Berezove, Starohnativka, Sjirokine, Slavne, Novoloehanske, Orichove en Novotoshkivske.

Verder waren er twee aanvallen op Bohdanivka-Petrivske, waar het leger en de rebellen zich eerder 500 meter van de frontlijn terug trokken. De rebellen gebruikten daarbij een automatische granaatwerper en geweervuur.

De separatisten in Donetsk spreken van 24 aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities, zonder nadere aanduidingen waar die aanvallen zich hebben voorgedaan. Wel wordt gemeld dat het leger geschoten zou hebben met 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, antitankraketten, granaatwerpers en geweren.

Als gevolg van een beschieting zijn acht transformatorstations uitgevallen en zitten 965 huishoudens in het dorp Sjachta Gagarina nog altijd zonder elektriciteit. De separatisten in Loehansk maken geen melding van aanvallen van het leger.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: