donderdag 19 maart 2020

Vijftien aanvallen, drie Oekraïense soldaten gewond

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.
Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. De rebellen voerden het aantal aanvallen weer op, ditmaal tot vijftien. Er werd door hen met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren geschoten.

De aanvallen waren gericht tegen legerposities bij Marjinka, Krasnohorivka, Stjastia en de dorpen Piski, Pavlopil, Vodiane, Krimske, Zajtseve, Novotoshkivske, Pivdenne, Choetir Vilni en Novoloehanske. De rebellen schoten ook tweemaal met zware mitrailleurs en granaatwerpers op soldaten bij Bohdanivka-Petrivske, waar eerder werd besloten tot een wederzijdse terugtrekking tot op 500 meter van de frontlijn. Het leger reageerde niet op deze provocatie.

Na middernacht waren er twee aanvallen met een 120 millimeter mortier, antitankgeschut, granaatwerpers en zware mitrailleurs op legerposities bij Krasnohorivka en Novoloehanske.

De separatisten in Donetsk zeggen dat niet zij, maar het Oekraïense leger heeft geschoten bij Bohdanivka-Petrivske. Het leger zou scherpschutters hebben ingezet. Van andere aanvallen wordt geen melding gemaakt. Volgens de separatisten in Loehansk waren er gisteren twee aanvallen van het leger op hun posities bij de buurtschappen Donetski en Froenze. De rebellen daar zouden beschoten zijn met 82 en 120 millimeter mortieren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: