maandag 9 maart 2020

Soldaat gedood bij raketaanval op legertruck

Een Oekraïense soldaat is gisteren om het leven gekomen bij een aanval met een antitankraket op de vrachtwagen waarin hij zat, samen met andere soldaten. Drie soldaten raakten gewond. Nog eens drie soldaten liepen verwondingen op bij vijf andere aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger.

De rebellen schoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op legerposities bij de stad Avdiivka en de dorpen Opitne, Verchniotoretske en Choetir Vilni. Na middernacht was het rustig langs de hele frontlijn.

Volgens de separatisten in Donetsk waren er maar liefst zestien aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Spartak, Petrovske, Zhabitsjevo, Krasni Partizan, Sjachta Troedovke en Pantelejmonovke. Er zou geschoten zijn vanuit pantserwagens en met 82 en 120 millimeter mortieren, antiluchtdoelgeschut, granaatwerpers en artilleriegeweren.

De separatisten in Loehansk spreken van twee aanvallen. Het leger zou rebellen bij de buurtschap Froenze en het dorp Kalinove-Borstsjevatoje hebben beschoten met 82 millimeter mortieren en vanuit pantserwagens.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: