donderdag 5 maart 2020

Denis Smihal premier, presenteert nieuwe kabinet

Premier Denis Shmihal. Foto: kmu.gov.ua
Denis Shmihal (44) is door het parlement aangesteld als de nieuwe premier, opvolger van Oleksiej Hontsjaroek die deze functie maar een halfjaar vervulde en die gisteren zijn ontslag indiende. Shmihal's benoeming werd gesteund door 291 van de 405 aanwezige parlementsleden. Vervolgens kreeg het door Shmihal samengestelde kabinet 277 van de 281 aan de stemming deelnemende parlementsleden achter zich. Het Oppositieplatform/Voor het Leven, Joelia Timosjenko's Moederlandpartij, Petro Porosjenko's Europese Solidariteit en de partij Holos van Svjatoslav Vakartsjoek onthielden zich van stemming.

Net als in vorige kabinetten blijft Arsen Avakov aan als minister van Binnenlandse Zaken. Ook Vadim Pristajko keert terug, ditmaal niet alleen als minister van Buitenlandse Zaken maar ook als vicepremier voor Europese en Euro-Atlantische Integratie. Oleksiej Reznikov is nu vicepremier en minister voor Reïntegratie van de Tijdelijk Bezette Gebieden, Michailo Fedorov is benoemd tot vicepremier en minister voor Digitale Transformatie. Serhiej Bessarab leidt het ministerie voor Veteranenzaken.

De overgie ministers zijn: Vadim Goetzeit (Jeugd en Sport), Illja Jemets (Volksgezondheid), Vladislav Krikli (Infrastructuur), Marina Lazebna (Sociale Zaken), Denis Maljoeska (Justitie), Oleh Nemtsjinov (Kabinetszaken), Ihor Oemanski (Financiën), Oleksiej Tsjernishov (Regionale Ontwikkeling).

Bron: Unian

Geen opmerkingen: