dinsdag 10 maart 2020

Legerambulance aangevallen met drones

Militaire situatie Oost-Oekraïne gisteren.
Klik op de afbeelding voor een grotere versie.
Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij een van de tien aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. De rebellen schoten met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op posities van het leger. Soldaten bij de stad Avdiivka werden tweemaal aangevallen, bij de dorpen Sjironine en Hnoetove werden soldaten met granaten bestookt die door drones werden afgeworpen.

Verder waren er aanvallen op legerposities bij de dorpen Orichove, Zajsteve, Vodiane, Novoloehanske, Loehanske en Majske. Opvallend is het bericht dat boven een ambulance, duidelijk gemarkeerd met een rood kruis, twee granaten werden vanuit onbemande vliegtuigjes werd losgelaten.

Volgens de separatisten in Donetsk is gisteren een inwoner van het dorp Zajtseve gewond is geraakt bij een aanval van het Oekraïense leger dat in totaal zestien aanvallen zou hebben uitgevoerd op rebellen. De aanvallen waren gericht tegen rebellen bij de luchthaven van Donetsk en de dorpen Zhabitsjeve, Staromichailovke, Troedovske Collieri, Spartak, Bajrak, Zajtseve, Kroetja Balka en Izotov Collieri. Er werd geschoten met 82 en 120 milimeter mortieren, granaatwerpers, artilleriegeweren en vanuit pantserwagens.

De separatisten in Loehansk melden twee aanvallen van het leger. Hun posities bij de dorpen Logvinove en Lozovoje zouden beschoten zijn met 82 millimeter mortieren, mitrailleurs en artilleriegeweren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: