woensdag 11 maart 2020

Oekraïne wapent zich tegen corona: meeste grensovergangen, scholen dicht

De meeste Oekraïense grensovergangen gaan dicht vanwege het corona-virus. Met ingang van morgen zijn nog maar 49 van de 219 grensovergangen geopend. De luchtvaartmaatschappijen hebben al besloten om vluchten van en naar Italië te schrappen, maar afhankelijk van de ontwikkelingen kan ook besloten worden dat de vliegverbindingen met andere landen worden geschrapt.

Ukraine International Airlines (UIA) maakte gisteren al bekend dat een groot aantal vluchten wordt geschrapt. Het kabinet heeft besloten om met spoed infrarood apparatuur aan te schaffen voor het contactloos screenen van reizigers op de luchthaven Borispil.

Verder heeft het kabinet verordonneerd dat scholen in het hele land drie weken dicht gaan om verdere verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Bijeenkomsten met meer dan 200 deelnemers zijn verboden. Sportevenementen kunnen doorgaan, maar dan wel zonder toeschouwers. In de hoofdstad Kyiv geldt zelfs een verbod op bijeenkomsten met meer dan 60 deelnemers.

Er wordt 100 miljoen hrivna (3,5 miljoen euro) uitgetrokken voor het aanschaffen van beschermende materialen voor de ministeries en andere belangrijke overheidsdiensten, zodat die niet stil komen te leggen als het virus massaal toeslaat. Tot 1 juni geldt een verbod op het exporteren van desinfecterende en beschermende materialen.

Er is tot dusver nog maar één bevestigde besmetting met het corona-virus. Het betreft een man uit de stad Tsjernivtsi die in Italië is geweest. 

Bronnen: Unian. 112.ua

Geen opmerkingen: