zaterdag 7 maart 2020

Twintig maal loos alarm corona, een twijfelgeval

Zestien mensen in de provincie Tsjernivtsi die mogelijk het corona-virus onder de leden hadden, blijken dat toch niet te hebben. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid. De test viel negatief uit bij zes personen die mogelijk besmet waren en veertien mensen die contact met ze hadden. Een vrouw in Tsjernivtsi is door de politie opgepakt omdat ze geruchten over het virus had verspreid.

In de westelijke provincie Transkarpatië heeft een vrouw mogelijk wel het corona-virus opgelopen. Ze werd gisteren met hoge koorts opgenomen in een ziekenhuis, maar maakt het inmiddels goed. De vrouw was pas teruggekeerd van een reis naar Italië. Het wachten is op een testuitslag uit Kyiv.

In de hoofdstad geldt nu een verbod op het houden van grote bijeenkomsten. In het openbaar vervoer wordt extra aandacht besteed aan de schoonmaak. Omdat het corona-virus mogelijk al voorkomt in de door de separatisten bezette gebieden in Oost-Oekraïne gelden er beperkende maatregelen bij de doorlaatposten van en naar regeringsgebied. Bij elke doorlaatpost staat een ambulance klaar om mensen die mogelijk besmet zijn naar een ziekenhuis te brengen.

De autoriteiten overwegen om Oekraïners uit Japan te evacueren. Er verblijven naar schatting 2.000 Oekraïners in dit land. Op het cruiseschip Grand Princes zitten 49 Oekraïners vast nadat bij een opvarende het corona-virus was geconstateerd. Het schip ligt aangemeerd in San Francisco. Er zijn 3.500 mensen aan boord.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: