zaterdag 1 april 2017

Paasbestand Donbas lijkt het tot nu toe te houden

Het lijkt er vooralsnog op dat het nieuwste bestand het houdt. Om middernacht ging in Oost-Oekraïne het staakt-het-vuren in zoals dat door de Contactgroep in Minsk afgelopen woensdag is afgesproken. Het bestand heeft volgens alle betrokkenen te maken met de paasperiode. De strijdende partijen zouden ook hun zware wapens weghalen van de frontlijn, terwijl de doorlaatposten van en naar de bezette gebieden langer open zijn.

Gisteren wees nog niets op een ophanden zijnd bestand. De pro-Russische rebellen vielen het Oekraïense leger 94 maal aan. Daarbij raakten tien soldaten gewond. Er werd onder meer op soldaten bij Trojtske geschoten met 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers. De versterkte legerposities bij Nevelske werden aangevallen met 120 millimeter mortieren en de soldaten bij Avdiivka en Verchniotoretske werden beschoten door sluipschutters.

In de omgeving van Marioepol werden de meeste zware wapens ingezet. De legerposities bij Vodiane en Hnoetove hadden het het zwaarst te verduren, omdat zij werden aangevallen met onder meer Gradraketten, 122 millimeter artillerie en mortieren. In de provincie Loehansk beschoten de rebellen de versterkte legerposities bij Krimske met 152 millimeter artillerie, tanks, 82 en 120 millimeter artillerie.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten