maandag 20 februari 2023

Zelenski krijgt bezoek, maar van wie? Biden?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat er een verrassingsbezoek van een van Oekraïne's belangrijkste Westerse partners aan zit te komen. Om wie het gaat, wil het ministerie nog niet kwijt. Wel zijn vanmorgen straten in de hoofdstad Kyiv afgesloten, ook bij het treinstation en de Amerikaanse ambassade. 'We laten dit nog even in het ongewisse', zei onderminister Andri Melnik zojuist op de nationale televisie. 'Het is vooral belangrijk dat we de solidariteit van het Westen voelen nu het bijna een jaar geleden is dat de oorlog begon.

Het zou om de Amerikaanse president Joe Biden kunnen gaan. Eerder werd aangekondigd dat Biden vandaag in Polen arriveert. Daarbij werd gespeculeerd op een bezoek van de Oekraïense president Volodimir Zelenski aan Biden tijdens diens verblijf in Polen. Maar het zou dus ook heel goed andersom kunnen zijn, dat de Amerikaanse president Zelenski in Kyiv opzoekt. 

Al vroeg vanmorgen werd bekend dat minister Dmitro Koeleba van Buitenlandse Zaken zijn geplande bezoek aan Brussel op het laatste moment heeft afgezegd. Hij zou daar overleg hebben met de ministers van Buitenlandse Zaken van alle EU-lidstaten.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: