vrijdag 17 februari 2023

ISW: Bachmoet valt niet voor 24 februari

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.
Het gaat de Russen niet lukken om nog voor 24 februari de stad Bachmoet in te nemen, hoe graag ze dat ook zouden willen. Het Institute for the Study of 
War (ISW) meent dat daarvoor 'een aanzienlijk grotere terreinwinst nodig is dan in de voorgaande maanden is bereikt'. De analisten van het ISW constateren namelijk dat er nauwelijks schot in zit bij de Russen dagelijks grote aantallen soldaten opofferen voor slechts enkele tientallen meters richting de stad die al sinds mei vorig jaar wordt aangevallen.

Het Russische leger beschoot gisteren een woonwijk in de stad met artillerie en MLRS-raketten. Daarbij kwamen drie mannen en een vrouw om het leven en raakten negen inwoners gewond. Er werden meerdere flatgebouwen beschadigd bij de aanval. 

De Oekraïense vicepremier Irina Verestsjoek zei woensdag dat er nog altijd 6.000 inwoners zijn achtergebleven in het gebied dat direct wordt bedreigd door de Russen. Zij riep hen op om zo snel mogelijk te vertrekken. Volgens woordvoerder Andri Joesov van het ministerie van Defensie is de Russische strategie om Bachmoet en Voehledar te blijven aanvallen bedoeld om een Oekraiens tegenoffensief zo lang mogelijk uit te stellen.

Bron: The Kyiv Independent, kaartje: ISW

Geen opmerkingen: