vrijdag 10 februari 2023

Uit heel Oekraïne komen meldingen van explosies

Overal uit het land komen meldingen van explosies als gevolg van de grootschalige aanval met raketten en drones die Rusland vanmorgen inzette. Het gaat dan om Kyiv, Krivi Rih, Cherson, Ivano-Frankivsk, Zaporizja, Vinnitsja, Charkiv, Chmelnitski en Lviv. De Oekraïense luchtverdediging kwam in actie in de provincies Zaporizja, Kirovohrad, Chmelnitski, Ivano-Frankivsk en Lviv. In Charkiv zouden zeven gewonden zijn gevallen, waarvan twee ernstig gewond. 

Op Krivi Rih in de provincie Dnipropetrovsk zijn volgens gouverneur Oleksandr Vilkoel zeven raketten zijn afgevuurd. Vilkoel vraagt de inwoners dringend om geen foto's of video's naar buiten te brengen. Het energienetwerk in Zaporizja werd vanmorgen vroeg zeventien keer aangevallen in een uur tijd. In de hoofdstad Kyiv zouden bij een aanval een woning en een auto in de wijk Holosivski schade hebben opgelopen. Het energiebedrijf DTEK meldt schade aan vier van haar energiecentrales. Twee medewerkers raakten gewond.

Van de 61 door Rusland afgevuurde kruisraketten zegt de Oekraïense luchtmacht er 61 voortijdig onschadelijk te hebben gemaakt. 

Bron: The Kyiv Independent

Geen opmerkingen: