woensdag 22 februari 2023

Peiling: emotionele toestand is vaak nog goed

Bijna de helft van de Oekraïners vindt van zichzelf dat ze er emotioneel nog goed aan toe zijn, ondanks de de oorlog en alles wat daarmee samenhangt. 45 procent geeft zijn of haar emotionele toestand drie van de vijf te vergeven punten. Dat blijkt uit een opiniepeiling in opdracht van het Oekraïens Instituut voor de Toekomst. Van de ondervraagde Oekraïners geeft 7 procent zijn of haar emotionele toestand slechts een punt, tegen 22 procent twee punten, 21 procent vier punten en 5 procent komt uit op vijf punten.

Een derde van de Oekraìners (33 procent) geeft wel aan dat zijn of haar emotionele toestand afgelopen maand wel iets is verslechterd, terwijl 8 procent zegt dat die aanzienlijk is verslechterd. Voor bijna de helft (46 procent) geldt dat er afgelopen maand niets is veranderd. Slechts 2 procent spreekt van verbetering, 11 procent zegt er emotioneel aanzienlijk slechter aan toe te zijn.

De dreiging van een nieuwe Russische invasie vanuit Wit-Rusland mist z'n uitwerking niet op emotionele toestand van  de inwoners van de hoofdstad Kyiv en begrijpelijkerwijs hebben ook de Oekraïners in het oosten en zuiden het moeilijk. 

Er werd ook gevraagd naar de fysieke, lichamelijke toestand. Daarbij bleek dat 45 procent die inschat op drie van de vijf te vergeven punten, 34 procent komt uit op vier punten, 8 procent op vijf. Vooral de Oekraïners in het oosten en zuiden gaven aan dat hun fysieke toestand er in de afgelopen maand niet beter op is geworden.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: