woensdag 22 februari 2023

Medvedev: Rusland dreigt uit elkaar te vallen

Als Rusland de oorlog in Oekraïne verliest of simpelweg uit het buurland vertrekt, dan valt de Russische Federatie uit elkaar. Met deze waarschuwing komt Dmitri Medvedev, voormalig president en tegenwoordiger secretaris van de Nationale Veiligheidsraad. Hoopvol voegt hij er aan toe dat de oorlog snel eindigt 'als de Verenigde Staten stoppen met het leveren van wapens aan het regime in Kyiv'. 

Medvedev reageert op de toespraak die de Amerikaanse president Joe Biden gisteravond hield in Warschau. Biden zei dat de Verenigde Staten niet van plan zijn om Rusland aan te vallen, maar Medvedev vindt die uitspraak 'oneerlijk en betekenisloos'. Tegelijkertijd uit hij zich beledigend richting Biden met kwalificaties als 'seniel' en 'een verward ogende man'. De Verenigde Staten omschrijft hij, zoals al vaker door hem gedaan, als 'een vijandig land dat haat zaait'.

Medvedev is in de afgelopen maanden alle redelijkheid uit het oog verloren. Zo heeft hij al meerdere keren gedreigd dat Rusland Oekraïne en het Westen met kernwapens aan te vallen. 

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: