zondag 5 februari 2023

'Poetin beloofde om Zelenski niet te vermoorden'

De Russische president Vladimir Poetin heeft in maart vorig jaar persoonlijk beloofd dat hij de Oekraïense president Volodimir Zelenski niet zou vermoorden. Dat zegt Naftali Bennett, oud-premier van Israel. Bennett probeerde destijds te bemiddelen tussen Rusland en Oekraïne, volgens hem op verzoek van Zelenski.

De streng religieuze Bennet zou hiervoor op zaterdag 5 maart zelfs de sabbat hebben genegeerd om in Moskou met Poetin te praten. Meteen nadat hij het Kremlin had verlaten, zou hij Zelenski telefonisch op de hoogte hebben gebracht van het gesprek. 

'Ik wist dat Zelenski's leven in gevaar was, ook al zat hij in een bunker en wisten ze niet waar die was. Op enig moment zei ik tegen Poetin: 'Wat gaat er gebeuren? Ga je hem doden? En hij antwoordde: Ik zal hem niet doden', zegt Bennett in een interview met N12. Zelenski zou hebben gevraagd of Bennett er zeker van was dat Poetin hem niet zou vermoorden en hij 'kwam toen naar zijn kantoor om daar een video op te nemen met de tekst 'Ik ben niet bang'.'

Bron: Novosti Israelya

Geen opmerkingen: