zondag 19 februari 2023

Oekraïne heeft weer elektriciteit, op Odesa na

De meeste huishoudens in Oekraïne hebben weer elektriciteit. Uitzondering vormt de provincie Odesa, waar reparatieploegen nog altijd in de weer zijn om de schade door raketinslagen, droneaanvallen en nu ook sterke windvlagen te herstellen. 'We begonnen de zaterdag met het preventief afsluiten van de elektriciteitsvoorziening in een aantal provincies om het netwerk te beschermen tegen Russische raketaanvallen. En we eindigen deze zaterdag met bijna nergens nog stroomuitval', constateert president Volodimir Zelenski in zijn dagelijkse videoboodschap aan de bevolking.

'Dit is weer een bevestiging van onze onverzettelijkheid, de kracht van Oekraïne en de enorme berg werk die is verzet door zoveel mensen, door iedereen die onze energievoorziening herstelt en beschermt. Door iedereen die meehelpt om onze luchtverdediging te versterken. Door alle landen die ons helpen. En, natuurlijk, door al onze soldaten die ons land dag na dag, nacht na nacht verdedigen.'

President Zelenski beloofde dat zijn regering 'er alles aan zal doen wat mogelijk is en zelfs wat onmogelijk is om Oekraïne aan meer luchtverdedigingssystemen te helpen, aan meer stabiliteit en meer bescherming tegen de Russische aanvallen'.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: