donderdag 16 februari 2023

Loekasjenko wil Biden en Poetin naar Minsk halen

De WIt-Russische president Alexander Loekasjenko heeft de Amerikaanse president Joe Biden uitgenodigd om naar Minsk te komen en daar met Vladimir Poetin te onderhandelen over 'het einde van de oorlog'. Biden komt volgende week naar Polen en kan volgens Loekasjenko dus ook wel naar de Wit-Russische hoofdstad komen. 

'Zelfs Poetin wil naar Minsk vliegen, zodat we met ons drieën bij elkaar komen. Twee aanvallende landen en een vredelievende president. Waarom niet. Laten we een eind maken aan de oorlog. Als hij de oorlog wil beëindigen dan is hij welkom, en ik ben zelfs bereid om een vliegtuig naar Polen te sturen. Biden zal tevreden weer vertrekken', laat Loekasjenko weten via het staatspersbureau BelTA. 

Rusland dringt er al langer op aan dat Poetin en Biden met elkaar gaan onderhandelen om de oorlog in Oekraïne te beëindigen. Poetin ziet de NAVO, en dan met name de Verenigde Staten, als directe tegenstander. Loekasjenko is maar al te bereidwillig om de rol van bemiddelaar op zich te nemen, omdat hij niet wil dat Wit-Rusland nog verder de oorlog in rommelt dan nu al het geval is.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: