zaterdag 11 februari 2023

ISW: Rusland faalt door slecht getrainde soldaten

Het Institute for the Study of War (ISW) zegt dat de mislukte aanval op de stad Voehledar in de provincie Donetsk heeft laten zien hoe slecht getraind de Russische dienstplichtige soldaten zijn. Dat is ook volgens de analisten van het ISW de militaire bloggers in Rusland zelf ook niet ontgaan. Ze hebben forse kritiek, waarbij er op gewezen wordt dat dezelfde commandanten die afgelopen november verantwoordelijk waren voor de moeizame, met grote verliezen gepaard gaand strijd om het dorp Pavlivka ook de leiding hadden bij de aanval op Voehledar.

De bloggers vinden het verwerpelijk dat deze commandanten steeds dezelfde fouten maken. Een enkeling houdt ook luitenant-generaal Roestam Moeratov hiervoor verantwoordelijk. Moeratov heeft de leiding over de Russische troepen die in het oosten van Oekraïne vechten.

Maar het ISW meent dat de slechte prestaties van de 155e mariniersbrigade toch  'eerder te wijten zijn aan de slecht getrainde soldaten waaruit de brigade is samengesteld dan aan slechte commandanten'. Verondersteld wordt dat de Russische bloggers liever de legerleiding de schuld geven dan dat ze erkennen dat hun leger vooral slecht presteert vanwege nauwelijks getrainde dienstplichtigen.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: