donderdag 29 december 2022

Zelenski sprak al 352 maal met andere leiders

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft sinds de Russische inval op 24 februari al 352 telefoongesprekken gevoerd met buitenlandse leiders, ook van internationale organisaties. Dat meldt Zelenski's woordvoerder Serhi Nikiforov vandaag. De eerste gesprekken waren met Joe Biden, Olaf Scholz, Boris Johnson, Karl Gehamer, Recep Tayyip Erdogan, Magdalena Andersson, Charles Michel en Emmanuel Macron. Het meest recente gesprek was dinsdag met de Italiaanse premier Giorgia Meloni.

Ook heeft de president 186 toespraken gehouden via een videoverbinding. De eerste toespraak was op 1 maart voor het Europese Parlement, de meest recente was gisteren met Larry Fink, algemeen directeur van vermogensbeheerder BlackRock. Ook waren er 110 persoonlijke ontmoetingen. Op 15 maart kwamen de premiers Mateusz Morawiecki, Janez Jansa en Petr Fiala naar Kyiv. Gisteren sprak Zelenski met Sébastien Lecornu, de Franse minister van Defensie.

Verder waren er 173 binnenlandse gebeurtenissen waarbij president Zelenski persoonlijk aanwezig was en hield hij 44 besprekingen met de generale staf van het Oekraïense strijdkrachten. 'We houden alleen officiële telefoongesprekken en gebeurtenissen bij. We zijn niet van plan om de komende feestdagen vrijaf te nemen, dus komen er elke dag nieuwe bij', aldus Nikiforov.

Bron: European Pravda

Geen opmerkingen: