dinsdag 6 december 2022

Zelenski bezoekt Donbas op Dag van het leger

President Volodimir Zelenski heeft vanmorgen de 
Oekraïense soldaten in het oosten van het land bezocht. Hij nam een selfie aan de rand van de stad Slovjansk, niet ver van het front. Zelenski deed dit vanwege de Dag van het Oekraïense leger. 'Als gebruikelijk zoek ik op deze dag onze soldaten op. Vandaag dus in de Donbas. Het gebied waar ze vechten wordt groter, de strijd moeizamer, de prijs hoger. Maar er blijft één ding onveranderd: jullie moed, jullie doorzettingsvermogen, en daarmee onze vrijheid, jullie vastberadenheid, en daarmee onze onafhankelijkheid', aldus de president in een korte videoboodschap die gericht was aan alle Oekraïense soldaten.

Zelenski verzekerde ze dat hij trots is op alle soldaten, waar ze zich ook bevinden om het land te verdedigen, en hij sprak zijn dankbaarheid uit jegens de ouders, de vrouwen, mannen en kinderen die wachten op hun thuiskomst. 'Vandaag is het niet alleen de dag van het leger, het is het jaar van ons leger. Iedereen kan zien wie onze verdedigers zijn. Ze worden wel het op een na sterkste leger van de wereld genoemd.'

Na het bezoek aan Slovjansk reisde Zelenski naar een ziekenhuis in de stad Charkiv, voor een bezoek aan gewonde soldaten die daar verpleegd worden.

De Dag van het Oekraïense leger is in 1991 in het leven geroepen, het jaar waarin Oekraïne's onafhankelijkheid werd uitgeroepen.

Bron: Ukrinform

1 opmerking:

geert457 zei

Zeg nu wat je wil , deze staat wel bij en voor zijn volk