woensdag 21 december 2022

Poetin: 'Russische leger krijgt alles wat nodig is'

De Russische strijdkrachten krijgen alles waar ze om vragen om het 
Oekraïense leger te verslaan. Er zijn geen financiële grenzen. Dat heeft president Vladimir Poetin vanmiddag gezegd op een bijeenkomst met 15.000 commandanten en topambtenaren over de 'militaire doelen voor 2023'. Poetin drong er bij de militaire leiders op aan dat ze de in Syrië en Oekraïne opgedane ervaringen gebruiken en hij wees op het belang van het inzetten van drones in de oorlog in Oekraïne.

Poetin zei ook dat de nucleaire strijdkrachten klaar staan om het land te verdedigen. 'Ze zijn onze belangrijkste garantie voor onze veiligheid, maar ook voor de krachtenverdeling in de wereld. We hebben ons nucleair arsenaal gemoderniseerd, dit jaar bestaat meer dan 91 procent van het arsenaal uit moderne wapens.' 

Oleksi Reznikov, de Oekraïense minister van Defensie, zei in september dat het nucleaire arsenaal van Rusland dusdanig verouderd is 'dat het ter plekke kan exploderen als je op de rode knop drukt'.

    Binnenkort het Russische leger de beschikking over de Sarmat-raket, ook wel Satan II genoemd, een intercontinentale ballistische raket. Het fregat Admiral Gorshkov wordt komende maand uitgerust met hypersonische kruisraketten 3M22 Zircon. 

    Minister van Defensie Sergej Sjoigoe zei tijdens deze bijeenkomst dat het Russische leger moet worden uitgebreid tot 1,5 miljoen soldaten. Hij zei te streven naar 670.000 beroepsmilitairen. 

    Bron: Ukrajinska Pravda, bron foto: The Moscow Times

    Geen opmerkingen: