zaterdag 17 december 2022

SSOe weet wie achter deportatie weeskinderen zit

De Oekraïense geheime dienst SSOe heeft de identiteit achterhaald van de mensen die verantwoordelijk zijn voor de deportatie van weeskinderen naar Rusland, onder het mom dat ze naar een vakantiekamp zouden gaan. Dit zijn de Russen Dmitro Hartsjev en Dmitro Sjmeljov die zichzelf minister van Volksgezondheid en minister van Inkomsten en Belastingen noemen van de 'volksrepubliek Donetsk'. Dit duo werd in juli door de Russische bezetter aangesteld.

Hartsjev en Sjmeljov houden zich niet alleen bezig met het deporteren van weeskinderen uit bezet gebied, maar ze hebben ook als opdracht de gezondheidszorg aan te passen aan de Russische behoeften. Daartoe hebben ze de ziekenhuizen in het bezette deel van de provincie Donetsk laten omvormen tot militaire hospitaal waar gewonde Russische soldaten weer worden opgelapt.

Sjmeljov heeft verder tot taak om de industriële bedrijven ten dienste van het Russische leger te laten werken. De SSOe heeft beide mannen gewaarschuwd dat ze worden verdacht van 'schending van de territoriale integriteit en onschendbaarheid' van Oekraïne. 

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: