dinsdag 13 december 2022

Oekraïners houden vast aan heroveren héle land

Ondanks de ontberingen die ze moeten doorstaan in de oorlog vindt nog altijd 85 procent van de Oekraïners dat Rusland alle bezette delen van hun land moeten verlaten, dus ook de Krim en de al sinds het voorjaar van 2014 bezette delen van de provincies Donetsk en Loehansk. Dat blijkt uit een opiniepeiling van het onderzoeksbureau Rating. 

Voor 9 procent van de ondervraagden is het al voldoende als Oekraïne de gebieden terug krijgt die na het begin van de invasie op 24 februari door Rusland zijn veroverd en nu nog steeds worden bezet. Terwijl 5 procent door wil gaan met vechten, maar dan op Russisch grondgebied, als geheel Oekraïne geheel is bereid. 

Het onderzoeksbureau KIIS hield vorige maand een peiling waaruit bleek dat 88 procent van de Oekraïners verwacht dat hun land over tien jaar een welvarend land is dat inmiddels deel uitmaakt van de Europese Unie. Van deze groep is dan weer 96 procent bereid om gedurende drie tot vijf jaar financiële offers te brengen als dat betekent dat Oekraïne EU-lid kan worden. 

Bron: The Kyiv Independent


Geen opmerkingen: